Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Przecierana zupa na bulionie"
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 208
Dzień dobry moi mili właśnie zaczyna się sezon rabarbarowy i właśnie dlatego...
Odsłon: 65
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 118
Kurczak w sosie miodowo-czosnkowym to doskonała propozycja na obiad – szybka,...
Odsłon: 41
Szybka w wykonaniu, zdrowa zupa na każdą okazję. Smakuje wspaniale.
Odsłon: 208
Dzień dobry moi mili właśnie zaczyna się sezon rabarbarowy i właśnie dlatego...
Odsłon: 65
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 118
Kurczak w sosie miodowo-czosnkowym to doskonała propozycja na obiad – szybka,...
Odsłon: 41
Składniki
Grzyby czyścimy, kroimy, zalewamy wodą i gotujemy 5-10 minut. Marchewkę, pietruszkę, seler, ziemniaki i cebulę obieramy i kroimy w kostkę.
Rozpuszczamy masło, wrzucamy pokrojone warzywa. Smażymy, aż jarzyny się zeszklą. Wlewamy bulion, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie. Gotujemy do miękkości warzyw. Usuwamy przyprawy, warzywa miksujemy na krem. Wlewamy wywar z grzybami. Chwilkę gotujemy.
Śmietanę mieszamy z dwiema łyżkami grzybowego wrzątku. Wlewamy do zupy. Zagęszczamy łyżeczką mąki rozprowadzoną łyżką zimnej wody. Doprawiamy solą i pieprzem, posypujemy natką.
Czas przygotowania 55 minut. Cena porcji około 3,80 zł.
Wartość odżywcza jednej porcji 138 kcal Białko 3,3 g/Tłuszcz 5 g/Węglowodany 19 g.Źródło: Rewia