Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pyszna zupa jarzynowa"
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7960
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 255
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 95
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2147
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 654
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7960
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 255
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 95
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2147
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 654
Składniki
Ziemniaki, marchewkę, seler i pietruszkę pokrój w kostkę. Pora potnij w krążki, a cebulę posiekaj.
Na maśle zeszklij cebulę, a po chwili dodaj pozostałe warzywa i krótko przesmaż.
Zalej całość wywarem, przy praw solą, pieprzem, dodaj majeranek i listek laurowy.
Gotuj zupę 20 minut, a następnie wyjmij połowę warzyw i przyprawy. Resztę zmiksuj. Wymieszaj ze śmie taną i mąką.
Do każdej porcji włóż warzywa i pokrojoną szynkę.
Czas przygotowania: 50 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 250. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax