Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
U nas rosół bywa, jak mamy na niego ochotę. Rzadko w weekendy, gdyż mamy więcej czasu, który możemy przeznaczyć na „wymyślne” dania lub kilka jednocześnie. Jak zauważyliście przybył nam kolejny kociak, Yadzia. Uwielbia ona gotowanego kurczaka, więc ugotowaliśmy jej ćwiartki. Szkoda było wylać wywar, więc popełniliśmy dla nas rosół.
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 152
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1861
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14604
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19669
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 152
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1861
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14604
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19669
Składniki
Ćwiartki kurczaka zalewamy zimną wodą, kilka cm nad powierzchnię mięsa, wsypujemy ½ łyżeczki soli, zagotowujemy, zmniejszamy płomień i gotujemy na wolnym ogniu 60 min. Mięso wyjmujemy, wywar przecedzamy przez drobne sito. Wrzucamy warzywa, grzyby, natkę pietruszki (1/2 pęczka), liście laurowe i ziele angielskie. Dolewamy zimną wodę, kilka cm nad poziom warzyw. Gotujemy na wolnym ogniu do miękkości jarzyn. Do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem. Podajemy z posiekaną pietruszką i ulubionym makaronem. U nas orkiszowy.