Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
U nas rosół bywa, jak mamy na niego ochotę. Rzadko w weekendy, gdyż mamy więcej czasu, który możemy przeznaczyć na „wymyślne” dania lub kilka jednocześnie. Jak zauważyliście przybył nam kolejny kociak, Yadzia. Uwielbia ona gotowanego kurczaka, więc ugotowaliśmy jej ćwiartki. Szkoda było wylać wywar, więc popełniliśmy dla nas rosół.
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 296
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 157
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 386
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1561
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 296
Szybkie i proste muffinki z egzotycznymi owocami - mango i ananasem oraz doda...
Odsłon: 157
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 386
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1561
Składniki
Ćwiartki kurczaka zalewamy zimną wodą, kilka cm nad powierzchnię mięsa, wsypujemy ½ łyżeczki soli, zagotowujemy, zmniejszamy płomień i gotujemy na wolnym ogniu 60 min. Mięso wyjmujemy, wywar przecedzamy przez drobne sito. Wrzucamy warzywa, grzyby, natkę pietruszki (1/2 pęczka), liście laurowe i ziele angielskie. Dolewamy zimną wodę, kilka cm nad poziom warzyw. Gotujemy na wolnym ogniu do miękkości jarzyn. Do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem. Podajemy z posiekaną pietruszką i ulubionym makaronem. U nas orkiszowy.