Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
U nas rosół bywa, jak mamy na niego ochotę. Rzadko w weekendy, gdyż mamy więcej czasu, który możemy przeznaczyć na „wymyślne” dania lub kilka jednocześnie. Jak zauważyliście przybył nam kolejny kociak, Yadzia. Uwielbia ona gotowanego kurczaka, więc ugotowaliśmy jej ćwiartki. Szkoda było wylać wywar, więc popełniliśmy dla nas rosół.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10615
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4777
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 862
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9027
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1329
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10615
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4777
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 862
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9027
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1329
Składniki
Ćwiartki kurczaka zalewamy zimną wodą, kilka cm nad powierzchnię mięsa, wsypujemy ½ łyżeczki soli, zagotowujemy, zmniejszamy płomień i gotujemy na wolnym ogniu 60 min. Mięso wyjmujemy, wywar przecedzamy przez drobne sito. Wrzucamy warzywa, grzyby, natkę pietruszki (1/2 pęczka), liście laurowe i ziele angielskie. Dolewamy zimną wodę, kilka cm nad poziom warzyw. Gotujemy na wolnym ogniu do miękkości jarzyn. Do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem. Podajemy z posiekaną pietruszką i ulubionym makaronem. U nas orkiszowy.