Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rosół z kury, kaczki to taka tradycja niedzielna, ale rosół z perliczki mmm...
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 189
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 27
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17411
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 189
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 27
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17411
Składniki
W lekko osolonej kipiącej wodzie gotuję makaron ok. 10/15 min. Odcedzam i nakładam do miseczek.
Następnie w 4/5 litrowym baniaku gotuję wodę. Do kipiącej wody, dodaję udka, 3/5 ziaren ziela angielskiego, 2 liście laurowe i gotuję 30min. Dodaję kostkę rosołową lub wegetę Kucharek i jeszcze przez 10min. gotuję udka w takim wywarze. Po 40min. dodaję czosnek, seler, pietruszkę i marchewkę. Gotuję aż warzywa będą miękkie. Następnie wrzucam, seler naciowy i pietruszkę owijam nitką i dodaję taki pęczek zieleniny do rosołu gotuję wszystko razem ok. 10min.
Na koniec do przygotowanego wcześniej makaronu dodaję wywar (rosół) i doprawiam do smaku solą, pieprzem i zieloną natką pietruszki. Smacznego! :)