Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rosół z kury, kaczki to taka tradycja niedzielna, ale rosół z perliczki mmm...
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1794
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2277
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 71
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 155
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1427
Jak się okazuje, przygotowanie pysznych pączków nie musi być ani drogie, anie...
Odsłon: 1794
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2277
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 71
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 155
Smaczne, proste i szybkie ciasto, z którym poradzi sobie każda początkująca g...
Odsłon: 1427
Składniki
W lekko osolonej kipiącej wodzie gotuję makaron ok. 10/15 min. Odcedzam i nakładam do miseczek.
Następnie w 4/5 litrowym baniaku gotuję wodę. Do kipiącej wody, dodaję udka, 3/5 ziaren ziela angielskiego, 2 liście laurowe i gotuję 30min. Dodaję kostkę rosołową lub wegetę Kucharek i jeszcze przez 10min. gotuję udka w takim wywarze. Po 40min. dodaję czosnek, seler, pietruszkę i marchewkę. Gotuję aż warzywa będą miękkie. Następnie wrzucam, seler naciowy i pietruszkę owijam nitką i dodaję taki pęczek zieleniny do rosołu gotuję wszystko razem ok. 10min.
Na koniec do przygotowanego wcześniej makaronu dodaję wywar (rosół) i doprawiam do smaku solą, pieprzem i zieloną natką pietruszki. Smacznego! :)