Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rosół z kury, kaczki to taka tradycja niedzielna, ale rosół z perliczki mmm...
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4994
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 419283
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4994
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 419283
Składniki
W lekko osolonej kipiącej wodzie gotuję makaron ok. 10/15 min. Odcedzam i nakładam do miseczek.
Następnie w 4/5 litrowym baniaku gotuję wodę. Do kipiącej wody, dodaję udka, 3/5 ziaren ziela angielskiego, 2 liście laurowe i gotuję 30min. Dodaję kostkę rosołową lub wegetę Kucharek i jeszcze przez 10min. gotuję udka w takim wywarze. Po 40min. dodaję czosnek, seler, pietruszkę i marchewkę. Gotuję aż warzywa będą miękkie. Następnie wrzucam, seler naciowy i pietruszkę owijam nitką i dodaję taki pęczek zieleniny do rosołu gotuję wszystko razem ok. 10min.
Na koniec do przygotowanego wcześniej makaronu dodaję wywar (rosół) i doprawiam do smaku solą, pieprzem i zieloną natką pietruszki. Smacznego! :)