Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo apetyczny i różnorodny smakowo rosół.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 86
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 86
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 149
Składniki
Wstawiamy na średni gaz wodę z pałkami. Obieramy warzywa, myjemy, dodajemy do wody (najlepiej gotującej). Potem dodajemy, czosnek, liść laurowy, ziele angielskie i pieprz ziarnisty. Gotujemy do tego momentu, aż wszystkie warzywa będą miękkie. Potem dodajemy po kolei wszystkie przyprawy (ja dawałam do smaku). Po dodaniu wszystkich przypraw gotujemy jeszcze jakieś 30 minut. w czasie gotowania te ostatnie 30 minut wstawiamy makaron. Najlepiej smakuje z natką pietruszki i pokrojoną marchewką w kostkę. Można do smaku dodać maggi. Smacznego :)