Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka, rozgrzewająca zupa o charakterystycznym smaku
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1174
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2887
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 982
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1754
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1174
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2887
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 982
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1754
Składniki
Na gotujący rosół wrzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki, groszek, kminek, rozmaryn. Gotujemy około 15 minut.
Z masła oraz maki robimy zasmażkę. Z garnka wybieramy gałązki rozmarynu (igiełki mogą pływać). Dodajemy zasmażkę oraz czosnek przeciśnięty przez praskę. Zagotować. Doprawiamy pieprzem i solą. SMACZNEGO