Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na zupę otrzymałam od moich rumuńskich przyjaciół. Jest to bardzo prosty przepis, zupa znakomicie smakuje np. z chlebem.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8450
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1228
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10150
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4624
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 674
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8450
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1228
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10150
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4624
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 674
Składniki
Zagotować 2 litry wody z żeberkami. Dodać kostkę rosołową, przyprawę, posolić, dodać trochę pieprzu.
Na patelni rozgrzać olej, pokroić cebulę i czosnek, pokroić kiełbasę w kostkę, dodać na patelnię, smażyć. Pod koniec smażenia dodać trochę mąki.
Gdy zasmażka jest gotowa wlać do gotującej wody i żeberek. Przygotować 50dkg mięsa mielonego i 30 dkg ryżu. Zmieszać i uformować kulki z mięsem i ryżem.
Dodać do gotującego wywaru i gotować wszystko ok. 20 minut. Gdy żeberka są miękkie, a ryż w kulkach jest dostatecznie miękki, zupa jest gotowa. Można dodać śmietany, ale niekoniecznie.
Zupa smakuje z pieczywem