Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na zupę otrzymałam od moich rumuńskich przyjaciół. Jest to bardzo prosty przepis, zupa znakomicie smakuje np. z chlebem.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 80
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 152
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 69
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 80
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 152
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 69
Składniki
Zagotować 2 litry wody z żeberkami. Dodać kostkę rosołową, przyprawę, posolić, dodać trochę pieprzu.
Na patelni rozgrzać olej, pokroić cebulę i czosnek, pokroić kiełbasę w kostkę, dodać na patelnię, smażyć. Pod koniec smażenia dodać trochę mąki.
Gdy zasmażka jest gotowa wlać do gotującej wody i żeberek. Przygotować 50dkg mięsa mielonego i 30 dkg ryżu. Zmieszać i uformować kulki z mięsem i ryżem.
Dodać do gotującego wywaru i gotować wszystko ok. 20 minut. Gdy żeberka są miękkie, a ryż w kulkach jest dostatecznie miękki, zupa jest gotowa. Można dodać śmietany, ale niekoniecznie.
Zupa smakuje z pieczywem