Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Serowa zupa z boczkiem"
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 190
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 71
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 190
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 71
Składniki
Cebule oraz por oczyść, drobniutko pokrój i zeszklij razem na rozgrzanym maśle. Zalej litrem gorącego bulionu i gotuj 15 minut.
Ser żółty zetrzyj na tarce jarzynowej o dużych ocz kach. Porcjami syp do gorącej zupy, cały czas mieszając (łatwo przywiera do dna i się przypala).
Kiedy starty ser całkowicie się rozpuści, zdejmij garnek z ognia (już nie gotuj). Przypraw zupę szczyptą soli, pieprzu, papryki oraz gałki muszkatołowej, ewentualnie ząbkiem czosnku.
Plastry boczku przekrój na pół. Zrumień na patelni z odrobiną oleju. Zupę podaj z grzankami oraz kawałkami chrupiącego boczku.Źródło: Telemax