Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i sycąca zupa na chłodniejsze dni
Ulubiony dodatek do obiadu każdego małego i dużego łasucha .
Odsłon: 42
Dzisiaj przedstawiam deser niejednego dzieciństwa. :) Krakersy przekładane kr...
Odsłon: 1638
Ulubiony dodatek do obiadu każdego małego i dużego łasucha .
Odsłon: 42
Dzisiaj przedstawiam deser niejednego dzieciństwa. :) Krakersy przekładane kr...
Odsłon: 1638
Składniki
Od bulwy kalarepy odciąć liście, dokładnie umyć I osuszyć papierowym kuchennym ręcznikiem. Obrać wszystkie warzywa, ziemniaki pokroić na dość drobną kostkę, przełożyć do dużego garnka, zalać rosołem i gotować około 10 min. Bulwe kalarepy, marchew, pietruszkę i seler zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Dodaj do ziemniaków w i zamieszaj. Z liści kalarepy usuń Łotyszki. Pokruj wzdłuż na 4 czesci, a następnie na paski grubości 1 cm dodaj do garnka z warzywami i zamieszaj. Całość gotuj jeszcze 15 min, sprawdź czy warzywa są miękkie jeśli nie gotuj jeszcze kilka minut aż zmiękną. Doprawić delikatnie wszystkimi przyprawami, dodaj zasmażkę ( stopniowo ) tak aby zupa delikatnie zgęstniała. Zachartuj śmietanę lub jogurt wlej do zupy zamieszaj i zagotuj. Gorącą zupę podawaj w głębokim talerzu lub małej salaterce przyozdobione rukolą lub listkami natki pietruszki. Gotowe. SMACZNEGO!!!