Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i sycąca zupa na chłodniejsze dni
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34673
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 910
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 349
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3954
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34673
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 910
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 349
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3954
Składniki
Od bulwy kalarepy odciąć liście, dokładnie umyć I osuszyć papierowym kuchennym ręcznikiem. Obrać wszystkie warzywa, ziemniaki pokroić na dość drobną kostkę, przełożyć do dużego garnka, zalać rosołem i gotować około 10 min. Bulwe kalarepy, marchew, pietruszkę i seler zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Dodaj do ziemniaków w i zamieszaj. Z liści kalarepy usuń Łotyszki. Pokruj wzdłuż na 4 czesci, a następnie na paski grubości 1 cm dodaj do garnka z warzywami i zamieszaj. Całość gotuj jeszcze 15 min, sprawdź czy warzywa są miękkie jeśli nie gotuj jeszcze kilka minut aż zmiękną. Doprawić delikatnie wszystkimi przyprawami, dodaj zasmażkę ( stopniowo ) tak aby zupa delikatnie zgęstniała. Zachartuj śmietanę lub jogurt wlej do zupy zamieszaj i zagotuj. Gorącą zupę podawaj w głębokim talerzu lub małej salaterce przyozdobione rukolą lub listkami natki pietruszki. Gotowe. SMACZNEGO!!!