Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Soljanka – zupa rybna"
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5637
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 83
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 530
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1401
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5637
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 83
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 530
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1401
Składniki
Filety rybne pokrój na duże kawałki. Oprósz pieprzem ziołowym (nie sól!). Połowę masła i trochę oleju rozgrzej na patelni, usmaż ryby z obu stron. Osącz.
Cebulę i por obierz, posiekaj. Resztę masła rozgrzej na patelni, zeszklij cebulę i pora. Dodaj kapustę, przesmaż. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
W rondlu w litrze wody rozpuść kostkę rosołową. Dodaj usmażoną kapustę z cebulą, gotuj około 15 minut.
Dodaj ryby, kapary, oliwki, pokrojone kiszone ogórki, liście selera korzeniowego i lubczyku, gotuj jeszcze 10 minut.
Dość mocno przypraw pieprzem, by zupa miała wyrazisty smak.
<strong>Czas przygotowania 45 min, ilość porcji 4, cena za porcję 3 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie