Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sopa de ajo to hiszpańska zupa czosnkowo-paprykowa. Przepis pochodzi z 508. odcinka programu Ewa Gotuje.
Domowe bułki z pękającą skórką to najlepsze i najtańsze pieczywo Takie przygo...
Odsłon: 277
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 379
Placki kakaowe ze startymi jabłkami na obiad lub podwieczorek.
Odsłon: 242
Domowe bułki z pękającą skórką to najlepsze i najtańsze pieczywo Takie przygo...
Odsłon: 277
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 379
Placki kakaowe ze startymi jabłkami na obiad lub podwieczorek.
Odsłon: 242
Składniki
Oliwę wlać do garnka. Gdy się rozgrzeje, wrzucić czosnek i na małym ogniu smażyć przez 15-20 minut. W tym czasie pokroić chorizo.
Miękki czosnek wyłowić z tłuszczu i odstawić do wystudzenia, a do oliwy wrzucić kiełbasę. Podsmażyć i zalać połową rosołu. Do reszty bulionu wycisnąć czosnek. Zmiksować blenderem i przelać do wywaru z chorizo. Przyprawić papryką i listkami tymianku.
Sopa de ajo podawać z jajkiem poszetowym i pieczywem.