Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sopa de ajo to hiszpańska zupa czosnkowo-paprykowa. Przepis pochodzi z 508. odcinka programu Ewa Gotuje.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2215
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1309
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 480
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3475
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1088
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2215
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1309
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 480
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3475
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1088
Składniki
Oliwę wlać do garnka. Gdy się rozgrzeje, wrzucić czosnek i na małym ogniu smażyć przez 15-20 minut. W tym czasie pokroić chorizo.
Miękki czosnek wyłowić z tłuszczu i odstawić do wystudzenia, a do oliwy wrzucić kiełbasę. Podsmażyć i zalać połową rosołu. Do reszty bulionu wycisnąć czosnek. Zmiksować blenderem i przelać do wywaru z chorizo. Przyprawić papryką i listkami tymianku.
Sopa de ajo podawać z jajkiem poszetowym i pieczywem.