Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sopa de ajo to hiszpańska zupa czosnkowo-paprykowa. Przepis pochodzi z 508. odcinka programu Ewa Gotuje.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1231
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5761
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8807
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18364
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1231
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5761
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8807
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18364
Składniki
Oliwę wlać do garnka. Gdy się rozgrzeje, wrzucić czosnek i na małym ogniu smażyć przez 15-20 minut. W tym czasie pokroić chorizo.
Miękki czosnek wyłowić z tłuszczu i odstawić do wystudzenia, a do oliwy wrzucić kiełbasę. Podsmażyć i zalać połową rosołu. Do reszty bulionu wycisnąć czosnek. Zmiksować blenderem i przelać do wywaru z chorizo. Przyprawić papryką i listkami tymianku.
Sopa de ajo podawać z jajkiem poszetowym i pieczywem.