Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na ciasto Izaura, łączące w sobie warstwy wilgotnego ciasta...
Odsłon: 21321
Proste a zarazem bardzo smaczne połączenie dwóch składników które wydawać by...
Odsłon: 25411
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 136
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na ciasto Izaura, łączące w sobie warstwy wilgotnego ciasta...
Odsłon: 21321
Proste a zarazem bardzo smaczne połączenie dwóch składników które wydawać by...
Odsłon: 25411
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 136
Składniki
W głębokim garnku rozgrzej olej lub masło klarowane, dodaj pokrojoną cebulę, chwilę podsmaż i dodaj pokrojonego pora, oraz pokrojoną w kostkę marchewkę, pietruszkę, selera i ziemniaki. Całość podsmaż około 5 minut. Dodaj czosnek.
Następnie zalej wodą lub bulionem i gotuj do miękkości warzyw. Połowę zupy odlej i zblenduj na gładko dzięki temu zupa uzyska kremową konsystencją. Dodaj ponownie do garnka .
Dopraw do smaku solą, pieprzem, majerankiem i gotuj jeszcze kilka minut. Na koniec dodaj pokrojony koperek. Kiełbasę pokrój w plasterki i usmaż na rumiano na suchej patelni. Dodaj do zupy i wymieszaj. Możesz dodać śmietanę. Zupę podaj z ulubionym pieczywem.