Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 108
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 599
Propozycja na smaczny ryż do potraw chińskich i nie tylko. Szybko i smacznie,...
Odsłon: 29
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 108
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 599
Propozycja na smaczny ryż do potraw chińskich i nie tylko. Szybko i smacznie,...
Odsłon: 29
Składniki
W głębokim garnku rozgrzej olej lub masło klarowane, dodaj pokrojoną cebulę, chwilę podsmaż i dodaj pokrojonego pora, oraz pokrojoną w kostkę marchewkę, pietruszkę, selera i ziemniaki. Całość podsmaż około 5 minut. Dodaj czosnek.
Następnie zalej wodą lub bulionem i gotuj do miękkości warzyw. Połowę zupy odlej i zblenduj na gładko dzięki temu zupa uzyska kremową konsystencją. Dodaj ponownie do garnka .
Dopraw do smaku solą, pieprzem, majerankiem i gotuj jeszcze kilka minut. Na koniec dodaj pokrojony koperek. Kiełbasę pokrój w plasterki i usmaż na rumiano na suchej patelni. Dodaj do zupy i wymieszaj. Możesz dodać śmietanę. Zupę podaj z ulubionym pieczywem.