Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bez tej zupy po prostu nie ma świąt. Zobacz jak przygotować barszcz wigilijny, aby był aromatyczny i miał piękny, rubinowy kolor.
Papryka pieczona z cebulą może być spożyta na mnóstwo sposobów: od podania ja...
Odsłon: 133
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1600
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 348
Papryka pieczona z cebulą może być spożyta na mnóstwo sposobów: od podania ja...
Odsłon: 133
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1600
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 348
Składniki
Grzyby zalej szklanką ciepłej wody i trzymaj na niewielkim ogniu ok. 40 minut. Gdy grzyby wystygną posiekaj je, nie wylewaj wody po grzybach!
Cebule obierz, posiekaj i podsmaż na maśle.
Warzywa obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Włóż je do garnka, dodaj cebulę, liście laurowe i ziele angielskie. Zagotuj i trzymaj na małym ogniu przez 30 minut.
Przelej barszcz przez sitko, aby nie miał w sobie warzyw. Dodaj do barszczu posiekane grzyby, wodę spod grzybów, zakwas, rozgnieciony czosnek, sok z cytryny i majeranek.
Zagotuj całość. Usuń czosnek, dopraw i podawaj z ulubionymi uszkami.