Do góry

Zupy Przepis na:

Warzywna zupa na mięsnym bulionie z boczkiem

Warzywna zupa na mięsnym bulionie z boczkiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 956 Ocena: 7978

Dodano:

Odsłon: 1

Wypróbowany przepis na "Warzywna zupa na mięsnym bulionie z boczkiem"

Składniki

  • 4 duże marchewki
  • 1/2 kg ziemniaków
  • 500 g zielonego groszku (może być mrożony)
  • 300 g boczku
  • 2-3 skrzydełka kurczaka
  • 4 łyżki oleju
  • sól, pieprz do smaku
  • 2 litry wody
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 40 minut • 4 porcje • 660 kcal/porcja • 4 zł/porcja

  2. Obierz ziemniaki i pokrój w grubszą kostkę, a obraną marchewkę w plasterki.

  3. Włóż do garnka umyte skrzydełka, zalej wodą i gotuj, aż powstanie bulion.

  4. Rozgrzej na patelni olej i podsmaż pokrojone warzywa. Nie za długo, by nie straciły jędrności.

  5. Z bulionu wyjmij skrzydełka, dodaj warzywa i groszek. Całość zagotuj.

  6. Pokrój boczek w paski, podsmaż na patelni, żeby ładnie się zrumienił i zrobił chrupiący. Dodaj go do zupy. Całość gotuj około 30 minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem.

  7. zupę możesz wzbogacić o smak curry. Dodaj pół łyżeczki. Ta przyprawa też ma działanie rozgrzewające.

    Źródło: Olivia

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń