Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Warzywna zupa na mięsnym bulionie z boczkiem"
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 793
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8817
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1298
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10425
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4714
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 793
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8817
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1298
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10425
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4714
Składniki
40 minut • 4 porcje • 660 kcal/porcja • 4 zł/porcja
Obierz ziemniaki i pokrój w grubszą kostkę, a obraną marchewkę w plasterki.
Włóż do garnka umyte skrzydełka, zalej wodą i gotuj, aż powstanie bulion.
Rozgrzej na patelni olej i podsmaż pokrojone warzywa. Nie za długo, by nie straciły jędrności.
Z bulionu wyjmij skrzydełka, dodaj warzywa i groszek. Całość zagotuj.
Pokrój boczek w paski, podsmaż na patelni, żeby ładnie się zrumienił i zrobił chrupiący. Dodaj go do zupy. Całość gotuj około 30 minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
zupę możesz wzbogacić o smak curry. Dodaj pół łyżeczki. Ta przyprawa też ma działanie rozgrzewające.Źródło: Olivia