Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Warzywna zupa na mięsnym bulionie z boczkiem"
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4251
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34269
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1918
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113681
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4251
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34269
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1918
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113681
Składniki
40 minut • 4 porcje • 660 kcal/porcja • 4 zł/porcja
Obierz ziemniaki i pokrój w grubszą kostkę, a obraną marchewkę w plasterki.
Włóż do garnka umyte skrzydełka, zalej wodą i gotuj, aż powstanie bulion.
Rozgrzej na patelni olej i podsmaż pokrojone warzywa. Nie za długo, by nie straciły jędrności.
Z bulionu wyjmij skrzydełka, dodaj warzywa i groszek. Całość zagotuj.
Pokrój boczek w paski, podsmaż na patelni, żeby ładnie się zrumienił i zrobił chrupiący. Dodaj go do zupy. Całość gotuj około 30 minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
zupę możesz wzbogacić o smak curry. Dodaj pół łyżeczki. Ta przyprawa też ma działanie rozgrzewające.Źródło: Olivia