Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Węgierska zupa z karkówką"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 93
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3330
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1180
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 93
Wszyscy uwielbiają pierogi. Wykorzystałam mięso wołowe z rosołu i świeże podg...
Odsłon: 3330
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1180
Składniki
Papryki oczyść, umyj (najlepiej obierz przy pomocy obieraczki lub upiecz w piekarniku i zdejmij skórkę). Papryki pokrój w paski. Por umyj, osusz, pokrój w krążki. Masło stop na patelni, podsmaż pora z papryką.
Wywar warzywny zagotuj w rondlu. Mięso umyj, pokrój w grubszą kostkę. Włóż do wrzącego wywaru, gotuj do miękkości. Dodaj podsmażone warzywa, chwilę gotuj. Dodaj rozdrobione pomidory wraz z zalewą (lub pokrojone w kostkę świeże), wymieszaj. Soczewicę osącz z zalewy, opłucz. Dodaj do zupy, wymieszaj, przypraw paprykami.
Czas przygotowania: 45 min, ilość porcji 6, cena za porcję 1,70 złŹródło: Chwila dla Ciebie