Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kalarepa to warzywo, które najczęściej spożywamy na surowo. Nie ma jednak żadnych przeciwwskazań, by poddać je obróbce termicznej i przygotować z niego na przykład pożywną zupę. Może ona stać się przystawką przed daniem głównym, ale zjedzona z kromką chleba z powodzeniem wystarczy za cały obiad. Zupa z kalarepy jest bowiem źródłem szeregu cennych dla zdrowia i niezbędnych dla dobrego samopoczucia substancji. Już sama kalarepa dostarcza mnóstwo witamin z grupy B, witaminy C, potasu, a także dużych ilości błonnika. Dzięki temu ostatniemu zupa na długo zapewnia uczucie sytości, choć ma niewiele kalorii. Wypróbuj prosty, szybki przepis na smakowitą, wiosenną zupę z kalarepy!
Kluski przygotowane według przepisu Smaker. Oto link do przwepisu - https:/...
Odsłon: 133
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 95
Makaron, mięso i warzywa to połączenie idealne na obiad. Oto prosta w przygot...
Odsłon: 2918
Szybka w przygotowaniu pizza na kukurydzianeym spodzie. U nas dodatki klasycz...
Odsłon: 60
Kluski przygotowane według przepisu Smaker. Oto link do przwepisu - https:/...
Odsłon: 133
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 95
Makaron, mięso i warzywa to połączenie idealne na obiad. Oto prosta w przygot...
Odsłon: 2918
Szybka w przygotowaniu pizza na kukurydzianeym spodzie. U nas dodatki klasycz...
Odsłon: 60
Składniki
Umyj i obierz kalarepy, marchewki, ziemniaki i pietruszkę. Warzywa pokrój dość drobno – w kostkę lub w słupki. Wszystkie – oprócz kalarepy – dodaj do bulionu i zagotuj z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego. Gotuj przez około 15 minut
Cebulę pokrój drobno. Podsmaż na maśle razem z kalarepą. Dodaj (pod koniec gotowania) do bulionu z warzywami.
Odlej kilka łyżek wywaru do osobnego naczynia i zahartuj w nich śmietanę. Tak przygotowaną dodaj do zupy i wymieszaj. Zupę dopraw do smaku solą i pieprzem. Gotuj jeszcze przez kilka minut.