Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Włoska zupa minestrone"
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 189
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 410
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1814
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3434
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26991
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 189
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 410
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1814
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3434
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26991
Składniki
??Obraną i umytą marchew, ziemniaki oraz seler pokrój w kostkę. Włóż warzywa do garnka, zalej bulionem i gotuj około 10 minut.
Boczek pocięty w paski podsmaż na łyżce rozgrzanego oleju. Po chwili dodaj posiekaną cebulę i zeszklij. Pod koniec dorzuć przeciśnięty przez praskę czosnek.
z patelni dosyp do garnka z warzywami. Dolej przetarte przez sito pomidory.
Po kilku minutach gotowania dołóż cukinię pokrojoną w plasterki, fasolkę szparagową, groszek oraz drobno posiekane liście botwinki.
Kwadrans przed zdjęciem zupy z ognia wsyp do niej makaron, np. kolanka, oraz fasolkę. Dopraw ją solą oraz pieprzem i posyp posiekaną natką.
Czas przygotowania: 60 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 240. Stopień trudności: średnie.Źródło: Telemax