Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna, sycąca zupa z zapachem i smakiem wedzonki na zimne i ponure jesienne i zimowe dni rozgrzeje nie tylko żołądek ale serce i dusze
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 32
Cukierki toffi bez cukru to świetna, słodka przekąska w ciągu dnia. Powstają...
Odsłon: 295
Masz ochotę na coś słodkiego? Przygotuj proste rogaliki z marmoladą. Możesz w...
Odsłon: 4269
Jeśli masz dość monotonnego śniadania, to polecamy skosztować chrupiącego baj...
Odsłon: 35
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 1009
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 32
Cukierki toffi bez cukru to świetna, słodka przekąska w ciągu dnia. Powstają...
Odsłon: 295
Masz ochotę na coś słodkiego? Przygotuj proste rogaliki z marmoladą. Możesz w...
Odsłon: 4269
Jeśli masz dość monotonnego śniadania, to polecamy skosztować chrupiącego baj...
Odsłon: 35
Dzisiaj placki ziemniaczane przygotowane trochę inaczej jak za zwyczaj. Plack...
Odsłon: 1009
Składniki
Groch przebŕac, opłukać I namoczyć w 2 litrach zimnej wody ( dzień wcześniej). Jeżeli zupę przyzadza się na wywarze, w którym gotowała się wędzona szynka lub boczek wziąć trochę mniej wody. Następnego dnia gotować groch w wodzie, w której się moczylwraz z włoszczyzna, kawałkiem wedzonkii przyprawami. Gdy groch jest miękki wyjąć ugotowany boczek. Zupę przetrzeć przez sito, dodać zasmażkę- najlepiej zrobiona na roztopionym boczku. Ugotowany boczek I kiełbasę pokroić w kostkę I dodać do zupy. Doprawić do smaku solą, majerankiem i rozmarynem. Podawać z pajdą chleba lub bułką. Gotowe. SMACZNEGO!!!