Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna, sycąca zupa z zapachem i smakiem wedzonki na zimne i ponure jesienne i zimowe dni rozgrzeje nie tylko żołądek ale serce i dusze
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18424
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7032
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30581
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29320
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18424
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7032
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30581
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29320
Składniki
Groch przebŕac, opłukać I namoczyć w 2 litrach zimnej wody ( dzień wcześniej). Jeżeli zupę przyzadza się na wywarze, w którym gotowała się wędzona szynka lub boczek wziąć trochę mniej wody. Następnego dnia gotować groch w wodzie, w której się moczylwraz z włoszczyzna, kawałkiem wedzonkii przyprawami. Gdy groch jest miękki wyjąć ugotowany boczek. Zupę przetrzeć przez sito, dodać zasmażkę- najlepiej zrobiona na roztopionym boczku. Ugotowany boczek I kiełbasę pokroić w kostkę I dodać do zupy. Doprawić do smaku solą, majerankiem i rozmarynem. Podawać z pajdą chleba lub bułką. Gotowe. SMACZNEGO!!!