Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna, sycąca zupa z zapachem i smakiem wedzonki na zimne i ponure jesienne i zimowe dni rozgrzeje nie tylko żołądek ale serce i dusze
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 850
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 701
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 6104
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 644
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4867
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1078
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 850
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 701
Przepis dnia
Włoski Narzeczony to czekoladowo-orzechowy torcik przełożony czekoladową pianką.
Odsłon: 6104
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 644
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 4867
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 1078
Składniki
Groch przebŕac, opłukać I namoczyć w 2 litrach zimnej wody ( dzień wcześniej). Jeżeli zupę przyzadza się na wywarze, w którym gotowała się wędzona szynka lub boczek wziąć trochę mniej wody. Następnego dnia gotować groch w wodzie, w której się moczylwraz z włoszczyzna, kawałkiem wedzonkii przyprawami. Gdy groch jest miękki wyjąć ugotowany boczek. Zupę przetrzeć przez sito, dodać zasmażkę- najlepiej zrobiona na roztopionym boczku. Ugotowany boczek I kiełbasę pokroić w kostkę I dodać do zupy. Doprawić do smaku solą, majerankiem i rozmarynem. Podawać z pajdą chleba lub bułką. Gotowe. SMACZNEGO!!!