Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna, sycąca zupa z zapachem i smakiem wedzonki na zimne i ponure jesienne i zimowe dni rozgrzeje nie tylko żołądek ale serce i dusze
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5753
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8936
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8057
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5541
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5753
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8936
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8057
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5541
Składniki
Groch przebŕac, opłukać I namoczyć w 2 litrach zimnej wody ( dzień wcześniej). Jeżeli zupę przyzadza się na wywarze, w którym gotowała się wędzona szynka lub boczek wziąć trochę mniej wody. Następnego dnia gotować groch w wodzie, w której się moczylwraz z włoszczyzna, kawałkiem wedzonkii przyprawami. Gdy groch jest miękki wyjąć ugotowany boczek. Zupę przetrzeć przez sito, dodać zasmażkę- najlepiej zrobiona na roztopionym boczku. Ugotowany boczek I kiełbasę pokroić w kostkę I dodać do zupy. Doprawić do smaku solą, majerankiem i rozmarynem. Podawać z pajdą chleba lub bułką. Gotowe. SMACZNEGO!!!