Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zabielana zupa na rosole z kurczaka"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5625
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27794
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5625
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27794
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Składniki
Kurczaka opłucz, włóż do garnka. Zalej 2 litrami zimnej wody. Zagotuj. Usuń pianę, która utworzy się na powierzchni. Gotuj około 40 minut.
Świeżą kapustę oczyść, potnij na kawałeczki. Kapustę kiszoną odciśnij. Włoszczyznę, cebulę i ziemniaki obierz, oczyść, umyj. Włoszczyznę zetrzyj. Ziemniaki pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj, zeszklij na oleju.
Rosół przecedź, dolej do cebuli. Mięso oddziel od kości i potnij na kawałeczki. Do zupy włóż obydwie kapusty, włoszczyznę i ziemniaki. Gotuj, aż warzywa będą miękkie.
Pomidory umyj, przetnij na pół. Dodaj do zupy pod koniec gotowania, dołóż kurczaka. Dolej śmietanę wymieszaną z mąką. Zagotuj. Ponownie przypraw. Posyp posiekaną natką.Źródło: Tina