Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zabielana zupa na rosole z kurczaka"
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 230
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 97
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 30
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 29
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 230
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 97
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 30
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 29
Składniki
Kurczaka opłucz, włóż do garnka. Zalej 2 litrami zimnej wody. Zagotuj. Usuń pianę, która utworzy się na powierzchni. Gotuj około 40 minut.
Świeżą kapustę oczyść, potnij na kawałeczki. Kapustę kiszoną odciśnij. Włoszczyznę, cebulę i ziemniaki obierz, oczyść, umyj. Włoszczyznę zetrzyj. Ziemniaki pokrój w kostkę. Cebulę posiekaj, zeszklij na oleju.
Rosół przecedź, dolej do cebuli. Mięso oddziel od kości i potnij na kawałeczki. Do zupy włóż obydwie kapusty, włoszczyznę i ziemniaki. Gotuj, aż warzywa będą miękkie.
Pomidory umyj, przetnij na pół. Dodaj do zupy pod koniec gotowania, dołóż kurczaka. Dolej śmietanę wymieszaną z mąką. Zagotuj. Ponownie przypraw. Posyp posiekaną natką.Źródło: Tina