Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na Wielkanoc albo żurek, albo biały barszcz zagości na naszych stołach. Żurek jest bardziej ostry, a barszcz nieco delikatniejszy. Zakwas na żurek robimy z mąki żytniej, a na barszcz z mąki pszennej. Domowy zakwas jest smaczny, mocny, idealny na zupę.
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21636
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 164
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 290
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21636
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 164
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 290
Składniki
Do litrowego słoika wsypać mąkę. Dodać obrany czosnek, ziele angielskie, ziarna pieprzu, listki laurowe. Nalać ciepłej, przegotowanej wody do 3/4 wysokości słoika. Pomieszać. Można dodać łyżkę kwasu spod kiszonych ogórków jeśli chcemy przyspieszyć proces kiszenia. Słój przykryć gazą, albo bawełnianą ściereczką. Zawiązać sznurkiem, albo założyć gumkę. Odstawić w ciepłe miejsce na 4-5 dni. W tym czasie można poruszyć słoikiem kilka razy lub można pomieszać drewnianą łyżką. Po ukwaszeniu przechowywać w lodówce. Smacznego.