Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zakwas idealny do Żurku, aromatyczny przygotowany własnoręcznie smakuje rewelacyjnie podczas śniadania Wielkanocnego.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5752
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1205
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12385
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5213
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5752
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1205
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12385
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5213
Składniki
Do słoika lub glinianego naczynia wsypać mąkę, wlać wodę, dokładnie wymieszać aby nie było grudek, dodać resztę składników. Słoik przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce, raz dziennie dokładnie wymieszać. Zakwas jest gotowy po około siedmiu dniach.