Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie zupę ogórkową? Dzięki naszemu przepisowi nic się nie zmieni. Możecie przygotować ją tak, jak na Wiejskiej!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Na początku obieramy ziemniaki, myjemy i kroimy w drobną kostkę. Obieramy marchewkę, dowolnie kroimy. Wraz z ziemniakami gotujemy w osolonej wodzie aż będą miękkie.
Ogórki kiszone pocieramy na tarce i przesmażamy na margarynie.
Gdy ziemniaki i marchewka zmiękną, dodajemy kaszę (ja gotuję jeden woreczek). Kiedy kasza się ugotuję, łączymy ją z przesmażonymi ogórkami. Dodajemy śmietanę, doprawiamy solą i pieprzem. Smacznego!