Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa i delikatna zupka z lodówkowych resztek i tego, co już wyrosło w moim warzywniku
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1603
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 588
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1603
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 588
Składniki
Zalegający od niedzieli w lodówce rosół podgrzałam i przecedziłam do drugiego garnka, dolałam jeszcze ok litra wody. Kiedy płyn się zagotował, dodałam pokrojone w grubą kostkę ziemniaki, cebulę i czosnek. Po ok. 20 minutach gotowania dodajemy umytą i pokrojoną sałatę i nać pietruszki oraz serek topiony (można go zastąpić kwaśną śmietaną).
Gotujemy jeszcze kilka minut, potem zdejmujemy z ognia, solimy do smaku i dodajemy ulubione przyprawy. U mnie to była kurkuma, pieprz ziołowy i nieco gałki muszkatołowej. Następnie blendujemny na gładko, posypujemy koperkiem i gotowe:)
Smacznego;)