Do góry

Zupy Przepis na:

Zielonooka

Zielonooka

Autor:

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 288

Dodano:

Odsłon: 785

Zdrowa i delikatna zupka z lodówkowych resztek i tego, co już wyrosło w moim warzywniku

Składniki

  • 1 l rosołu
  • 5 cebul
  • 7 ziemniaków
  • 1 główka sałaty
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1 pęczek koperku
  • 1 śmietanowy serek topiony
  • ulubione przyprawy do smaku
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Zalegający od niedzieli w lodówce rosół podgrzałam i przecedziłam do drugiego garnka, dolałam jeszcze ok litra wody. Kiedy płyn się zagotował, dodałam pokrojone w grubą kostkę ziemniaki, cebulę i czosnek. Po ok. 20 minutach gotowania dodajemy umytą i pokrojoną sałatę i nać pietruszki oraz serek topiony (można go zastąpić kwaśną śmietaną).

  2. Gotujemy jeszcze kilka minut, potem zdejmujemy z ognia, solimy do smaku i dodajemy ulubione przyprawy. U mnie to była kurkuma, pieprz ziołowy i nieco gałki muszkatołowej. Następnie blendujemny na gładko, posypujemy koperkiem i gotowe:)

  3. Smacznego;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń