Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa i delikatna zupka z lodówkowych resztek i tego, co już wyrosło w moim warzywniku
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44688
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182168
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 292
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44688
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182168
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 292
Składniki
Zalegający od niedzieli w lodówce rosół podgrzałam i przecedziłam do drugiego garnka, dolałam jeszcze ok litra wody. Kiedy płyn się zagotował, dodałam pokrojone w grubą kostkę ziemniaki, cebulę i czosnek. Po ok. 20 minutach gotowania dodajemy umytą i pokrojoną sałatę i nać pietruszki oraz serek topiony (można go zastąpić kwaśną śmietaną).
Gotujemy jeszcze kilka minut, potem zdejmujemy z ognia, solimy do smaku i dodajemy ulubione przyprawy. U mnie to była kurkuma, pieprz ziołowy i nieco gałki muszkatołowej. Następnie blendujemny na gładko, posypujemy koperkiem i gotowe:)
Smacznego;)