Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Starając się urozmaicić codzienne menu przygotowałam orientalną japońska zupę ranem, czyli rosół japoński. Podstawą tej zupy jest makaron. Teraz do wyboru jest wiele pysznych makaronów pasujących do tej zupy. Oto moja wersja tego przepisu. Bazą zupy jest mięsny wywar (u mnie rosół drobiowo warzywny).
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 248
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 731
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 21752
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 248
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 731
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 21752
Składniki
Mięso mielimy, dodajemy sos sojowy, czosnek i przyprawy. Odstawiamy do lodówki na godzinę, aby się zamarynowało. Po tym czasie formujemy małe kulki. Jaja gotujemy przez 8 minut. Po wystudzeniu obieramy i zalewamy bulionem na ok 1 godzinę. Warzywa kroimy na cieniutkie kawałki. Wszystkie składniki (makaron, marchew, pomidory, szpinak, kolendra, seler, cebula i pulpeciki) należy umieścić na głębokiej patelni, całość zalać bulionem. Gotować do miękkości makaronu przez ok 10 minut.
Zupę nakładamy do salaterek. Na wierzch kładziemy jajko przedzielone na pół, posypujemy świeżą kolendrą.