Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 219 Ocena: 2385
Dodano: 04.01.2018
Odsłon: 3087
3-4 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
Mięso mielimy, dodajemy sos sojowy, czosnek i przyprawy. Odstawiamy do lodówki na godzinę, aby się zamarynowało. Po tym czasie formujemy małe kulki.
Jaja gotujemy przez 8 minut. Po wystudzeniu obieramy i zalewamy bulionem na ok 1 godzinę.
Warzywa kroimy na cieniutkie kawałki.
Wszystkie składniki (makaron, marchew, pomidory, szpinak, kolendra, seler, cebula i pulpeciki) należy umieścić na głębokiej patelni, całość zalać bulionem. Gotować do miękkości makaronu przez ok 10 minut.
Zupę nakładamy do salaterek. Na wierzch kładziemy jajko przedzielone na pół, posypujemy świeżą kolendrą.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)