Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie macie pomysłu na zupę podam wam przepis który dziś wymyśliłam, miałam bigos ze świąt zagotowany w słoikach więc wymyśliłam taką zupkę, możecie się śmiać lub komentować mnie jak chcecie ale powiem wam szczerze zupa wyszła taka pyszna że sama jestem w szoku. Nawet nie spodziewałam się że wyjdzie taka mega, zatem polecam całym serduchem.
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4608
Na moje rogaliki potrzebowałam 500 g mąki Dwa jajka 250 ml mleka 80 g m...
Odsłon: 4069
Białkowy chlebek proteinowy to wypiek, który łączy znakomity smak i wartości...
Odsłon: 21
Smakowite kąski serowe z ciasta parzonego są świetną alternatywą dla pieczywa...
Odsłon: 4608
Na moje rogaliki potrzebowałam 500 g mąki Dwa jajka 250 ml mleka 80 g m...
Odsłon: 4069
Białkowy chlebek proteinowy to wypiek, który łączy znakomity smak i wartości...
Odsłon: 21
Składniki
Do garnka wlać 2,5 litra wody dodać skóry wieprzowe oraz marchew pokrojoną dowolnie. ( Jak dla mnie na skórach zupa akurat ta najlepsza lecz możecie dodać inne mięso jeśli macie obrzydzenie do skór my uwielbiamy ). Gotować do miękkości skór. Następnie dodać ziemniaki pokrojone w większą kostkę i gotować do miękkości ziemniaków.
Jak już ziemniaki są miękkie wkroić pora, przygotować słoik bigosu i włożyć zawartość do gotującego się wywaru z ziemniakami. Chwilę całość z bigosem zagotować.
Gdy już całość się zagotuje dodać majeranek, doprawić do smaku ulubiona przyprawą z solą, zagotować. Na sam koniec gotowania dodać pół łyżki przyprawy do bigosu i również zagotować.
Powiem tak gotując tą zupę myślałam że wyjdzie jeden wielki niewypał, a okazała się tak pyszna że zagości u mnie na stałe. A skóry które dodałam zamiast mięsa tylko podkreśliły smak zupy bigosowej.