Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa bigosowa.

Zupa bigosowa.

Autor:

Przepisów i artykułów: 521 Ocena: 2828

Dodano:

Odsłon: 381

Nie macie pomysłu na zupę podam wam przepis który dziś wymyśliłam, miałam bigos ze świąt zagotowany w słoikach więc wymyśliłam taką zupkę, możecie się śmiać lub komentować mnie jak chcecie ale powiem wam szczerze zupa wyszła taka pyszna że sama jestem w szoku. Nawet nie spodziewałam się że wyjdzie taka mega, zatem polecam całym serduchem.

Składniki

  • 3-4 kawałki skóry wieprzowej,
  • 1 marchew,
  • 1 słoik (800 g) bigosu z kapusty słodko - kwaśnej,
  • 0,5 łyżki przyprawy do bigosu,
  • kawałek pora,
  • 8 ziemniaków,
  • 1 łyżka majeranku,
  • ulubiona przyprawa z dodatkiem soli.
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa bigosowa.

Przygotowanie

  1. Do garnka wlać 2,5 litra wody dodać skóry wieprzowe oraz marchew pokrojoną dowolnie. ( Jak dla mnie na skórach zupa akurat ta najlepsza lecz możecie dodać inne mięso jeśli macie obrzydzenie do skór my uwielbiamy ). Gotować do miękkości skór. Następnie dodać ziemniaki pokrojone w większą kostkę i gotować do miękkości ziemniaków.

  2. Jak już ziemniaki są miękkie wkroić pora, przygotować słoik bigosu i włożyć zawartość do gotującego się wywaru z ziemniakami. Chwilę całość z bigosem zagotować.

  3. Gdy już całość się zagotuje dodać majeranek, doprawić do smaku ulubiona przyprawą z solą, zagotować. Na sam koniec gotowania dodać pół łyżki przyprawy do bigosu i również zagotować.

  4. Powiem tak gotując tą zupę myślałam że wyjdzie jeden wielki niewypał, a okazała się tak pyszna że zagości u mnie na stałe. A skóry które dodałam zamiast mięsa tylko podkreśliły smak zupy bigosowej.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń