Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie macie pomysłu na zupę podam wam przepis który dziś wymyśliłam, miałam bigos ze świąt zagotowany w słoikach więc wymyśliłam taką zupkę, możecie się śmiać lub komentować mnie jak chcecie ale powiem wam szczerze zupa wyszła taka pyszna że sama jestem w szoku. Nawet nie spodziewałam się że wyjdzie taka mega, zatem polecam całym serduchem.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3848
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414742
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2391
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3848
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414742
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2391
Składniki
Do garnka wlać 2,5 litra wody dodać skóry wieprzowe oraz marchew pokrojoną dowolnie. ( Jak dla mnie na skórach zupa akurat ta najlepsza lecz możecie dodać inne mięso jeśli macie obrzydzenie do skór my uwielbiamy ). Gotować do miękkości skór. Następnie dodać ziemniaki pokrojone w większą kostkę i gotować do miękkości ziemniaków.
Jak już ziemniaki są miękkie wkroić pora, przygotować słoik bigosu i włożyć zawartość do gotującego się wywaru z ziemniakami. Chwilę całość z bigosem zagotować.
Gdy już całość się zagotuje dodać majeranek, doprawić do smaku ulubiona przyprawą z solą, zagotować. Na sam koniec gotowania dodać pół łyżki przyprawy do bigosu i również zagotować.
Powiem tak gotując tą zupę myślałam że wyjdzie jeden wielki niewypał, a okazała się tak pyszna że zagości u mnie na stałe. A skóry które dodałam zamiast mięsa tylko podkreśliły smak zupy bigosowej.