Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 807 Ocena: 5461
Dodano: 16.04.2020
Odsłon: 492
> 6 os. | 30 min | łatwe | tanie |
Do garnka wlać 2,5 litra wody dodać skóry wieprzowe oraz marchew pokrojoną dowolnie. ( Jak dla mnie na skórach zupa akurat ta najlepsza lecz możecie dodać inne mięso jeśli macie obrzydzenie do skór my uwielbiamy ). Gotować do miękkości skór. Następnie dodać ziemniaki pokrojone w większą kostkę i gotować do miękkości ziemniaków.
Jak już ziemniaki są miękkie wkroić pora, przygotować słoik bigosu i włożyć zawartość do gotującego się wywaru z ziemniakami. Chwilę całość z bigosem zagotować.
Gdy już całość się zagotuje dodać majeranek, doprawić do smaku ulubiona przyprawą z solą, zagotować. Na sam koniec gotowania dodać pół łyżki przyprawy do bigosu i również zagotować.
Powiem tak gotując tą zupę myślałam że wyjdzie jeden wielki niewypał, a okazała się tak pyszna że zagości u mnie na stałe. A skóry które dodałam zamiast mięsa tylko podkreśliły smak zupy bigosowej.
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)