Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2574
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 131
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 229
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 2574
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 131
Wspaniałe, delikatne mini serniczki z borówkami amerykańskimi i bezą. Są łat...
Odsłon: 229
Składniki
Brokuły oczyść, wymocz, podziel na różyczki. Ziemniaki obierz, opłucz, pokrój w kosteczkę. Cebulę obierz, grubo posiekaj. W garnku rozgrzej masło, zeszklij na nim cebulę. Dołóż brokuły i ziemniaki.
Warzywa zalej bulionem. Doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz płomień i gotuj ok. 15 minut bez przykrycia. Następnie warzywa zmiksuj wraz z wywarem. Dolej śmietanę, wymieszaj.
Zupę przypraw do smaku gałką, solą, pieprzem oraz cukrem. Parmezan zetrzyj na grube wióry. Orzeszki, ew. pestki słonecznika, zrumień. Zupę rozlej do miseczek. Udekoruj serem i orzeszkami.Źródło: Tina