Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa brokułowa z pomidorami"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 150
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 150
Składniki
Schab umyj, pokrój na kawałki. W rondlu zagotuj 2 litry wody. Włóż mięso, oprósz solą, pieprzem i przyprawą jarzynką, gotuj do miękkości.
Warzywa oczyść. Brokuł podziel na małe różyczki. Marchewkę, ziemniaki i cukinię pokrój w kostkę, a cebulę w piórka.
Wszystkie warzywa dodaj do wywaru z ugotowanym mięsem, gotuj około 20 minut. Zupę zabiel śmietaną, przypraw do smaku solą i pieprzem.
<strong>Przepis przysłała Elżbieta Pawelec z Elbląga.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie