Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta i pyszna zupa brokułowa gotowana na bulionie drobiowym.Taką zupę można też zmiksować na krem i podać np. z grzankami
Smaki Grecji!
Odsłon: 135
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 444
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 1029
Smaki Grecji!
Odsłon: 135
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 444
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 1029
Składniki
Brokuł myjemy, dzielimy na różyczki. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i siekamy w drobną kostkę. Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne. Czosnek przeciskamy przez praskę.
W garnku rozpuszczamy masło i podsmażamy na nim wszystkie przygotowane warzywa, dodajemy czosnek. Wlewamy bulion i gotujemy, aż warzywa będą miękkie (ok. 15 min). Doprawiamy solą, pieprzem oraz kuminem.
Mąkę mieszamy ze śmietaną, dodajemy do zupy. Mieszamy. Gotową zupę ścieramy startym serem żółtym.