Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo prosta i pyszna zupa brokułowa gotowana na bulionie drobiowym.Taką zupę można też zmiksować na krem i podać np. z grzankami
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 48
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 2370
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6737
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 48
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 2370
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6737
Składniki
Brokuł myjemy, dzielimy na różyczki. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i siekamy w drobną kostkę. Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne. Czosnek przeciskamy przez praskę.
W garnku rozpuszczamy masło i podsmażamy na nim wszystkie przygotowane warzywa, dodajemy czosnek. Wlewamy bulion i gotujemy, aż warzywa będą miękkie (ok. 15 min). Doprawiamy solą, pieprzem oraz kuminem.
Mąkę mieszamy ze śmietaną, dodajemy do zupy. Mieszamy. Gotową zupę ścieramy startym serem żółtym.