Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa brukselkowa"
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3740
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34207
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1562
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113644
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3740
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34207
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1562
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113644
Składniki
Brukselki oczyść, opłucz, osusz. Cebulę obierz, 1/2 cebuli posiekaj, resztę pokrój w grubą kostkę. Na patelni rozgrzej olej. Zeszklij na nim posiekaną cebulę. Dołóż brukselki i krótko razem podsmaż. Przełóż do garnka.
Ziemniaki obierz, potnij. Wrzuć do garnka z brukselkami. Wlej bulion. Gotuj ok. 20 minut. Tosty posmaruj czosnkiem. Posyp ziołami, zrumień na maśle. Zdejmij. Na tym samym tłuszczu zrumień kostki cebuli.
Zupę zmiksuj. Połącz ze śmietaną. Podgrzej. Przypraw solą i pieprzem. Posyp grzankami, cebulką i posiekanym tymiankiem.Źródło: Tina