Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa brukselkowa"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9555
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1098
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 189
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20821
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9555
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1098
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4432
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 189
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20821
Składniki
Brukselki oczyść, opłucz, osusz. Cebulę obierz, 1/2 cebuli posiekaj, resztę pokrój w grubą kostkę. Na patelni rozgrzej olej. Zeszklij na nim posiekaną cebulę. Dołóż brukselki i krótko razem podsmaż. Przełóż do garnka.
Ziemniaki obierz, potnij. Wrzuć do garnka z brukselkami. Wlej bulion. Gotuj ok. 20 minut. Tosty posmaruj czosnkiem. Posyp ziołami, zrumień na maśle. Zdejmij. Na tym samym tłuszczu zrumień kostki cebuli.
Zupę zmiksuj. Połącz ze śmietaną. Podgrzej. Przypraw solą i pieprzem. Posyp grzankami, cebulką i posiekanym tymiankiem.Źródło: Tina