Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienna rozgrzewająca zupa.
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 122
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 326
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 122
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 326
Składniki
Do garnka z wodą dodajemy przyprawy oraz mięso. Gotujemy i w międzyczasie przygotowujemy warzywa. Cebulę kroimy w piórka i dodajemy do garnka razem z czosnkiem i kawałkiem selera.
Marchewkę, pietruszkę i pora kroimy w talarki i dodajemy do garnka. Dalej gotujemy i dorzucamy posiekany koperek.
Ziemniaki kroimy w kosteczkę i dodajemy razem z oczyszczona i pokrojoną na połówki brukselką. Gotujemy do miękkości wszystkich warzyw.
Odstawiamy na moment do wystygnięcia i zabielamy śmietaną. Zagotowujemy i mamy zupę gotową do podania.