Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa capocabana"
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 793
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8817
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1297
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10424
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4714
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 793
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8817
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1297
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10424
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4714
Składniki
Cebulę oraz czosnek posiekaj i podsmaż na rozgrzanym oleju. Dodaj krewetki, dolej wino i duś 10 minut.
Namoczoną wcześniej fasolę (najlepiej przez noc) ugotuj w bulionie rybnym. Kiedy będzie prawie miękka, dodaj przekrojonego pomidora bez skórki i przypraw całość solą oraz pieprzem.
Po kwadransie gotowania zmiksuj warzywa z wywarem za pomocą blendera.
Tak przygotowany krem wlej do garnka z krewetkami. Następnie dorzuć pokrojoną w kostkę zieloną paprykę i gotuj około 10 minut.
Na koniec dopraw zupę solą, pieprzem, ostrą papryką i łyżeczką octu. Wymieszaj i rozlej ją do miseczek wypełnionych ugotowanym ryżem.Źródło: Telemax