Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa capocabana"
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 82
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 190
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7982
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 82
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 190
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7982
Składniki
Cebulę oraz czosnek posiekaj i podsmaż na rozgrzanym oleju. Dodaj krewetki, dolej wino i duś 10 minut.
Namoczoną wcześniej fasolę (najlepiej przez noc) ugotuj w bulionie rybnym. Kiedy będzie prawie miękka, dodaj przekrojonego pomidora bez skórki i przypraw całość solą oraz pieprzem.
Po kwadransie gotowania zmiksuj warzywa z wywarem za pomocą blendera.
Tak przygotowany krem wlej do garnka z krewetkami. Następnie dorzuć pokrojoną w kostkę zieloną paprykę i gotuj około 10 minut.
Na koniec dopraw zupę solą, pieprzem, ostrą papryką i łyżeczką octu. Wymieszaj i rozlej ją do miseczek wypełnionych ugotowanym ryżem.Źródło: Telemax