Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
prosta w wykonaniu i wspaniała w smaku :)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5645
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 943
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 32621
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 85
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5645
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 943
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 32621
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 85
Składniki
Cebulę obrać, pokroić w półksiężyce i dusić z dodatkiem 1 łyżki masła. Rozpuścić kostkę rosołową w ok. 2 l wody.
Gdy cebula będzie miękka dodać ją do wywaru, następnie ucieramy mąkę pszenną (2łyżki) z masłem (1 łyżka, ewent. 2) aby delikatnie zagęścić zupę. Kiedy będzie już utarte dodajemy do wywaru. Następnie hartujemy (do osobnego naczynia wlewamy pół szklanki śmietany i ok. 3-4 chochli zupy) łączymy razem z zupą. Po zahartowaniu nie gotujemy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.