Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 29-10-2018
pyszna rozgrzewająca zupa w sam raz na jesień i zimę. Przepis z książki Gordona Ramsay'a „Zdrowa kuchnia”
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 264
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 34
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 741
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 144
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 41
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 264
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 34
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 741
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 144
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 41
Składniki
Cebule obieramy przekrawamy na pół i kroimy w plastry. W garnku z grubym dnem rozgrzewamy oliwę, wrzucamy cebulę, oprószamy solą, pieprzem i dusimy na średnim ogniu około 15 minut, co jakiś czas mieszając aby cebula nie przywarła do garnka.
Po tym czasie dodajemy przyprawy zwiększamy ogień i smażymy 4 minuty (ja mięty dałam świeże gałązki) Wlewamy bulion, dodajemy korę cynamonu i pod częściowym przykryciem gotujemy 20-30 minut.
Sok z cytryny mieszamy z cukrem pudrem, wlewamy do garnka; mieszamy. Wyjmujemy korę cynamonu i gałązki mięty.
Zupę jak ktoś lubi można zmiksować na krem. Rozlewamy do misek i posypujemy posiekaną natką pietruszki.