Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 29-10-2018
pyszna rozgrzewająca zupa w sam raz na jesień i zimę. Przepis z książki Gordona Ramsay'a „Zdrowa kuchnia”
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1684
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17872
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1926
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1684
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17872
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1926
Składniki
Cebule obieramy przekrawamy na pół i kroimy w plastry. W garnku z grubym dnem rozgrzewamy oliwę, wrzucamy cebulę, oprószamy solą, pieprzem i dusimy na średnim ogniu około 15 minut, co jakiś czas mieszając aby cebula nie przywarła do garnka.
Po tym czasie dodajemy przyprawy zwiększamy ogień i smażymy 4 minuty (ja mięty dałam świeże gałązki) Wlewamy bulion, dodajemy korę cynamonu i pod częściowym przykryciem gotujemy 20-30 minut.
Sok z cytryny mieszamy z cukrem pudrem, wlewamy do garnka; mieszamy. Wyjmujemy korę cynamonu i gałązki mięty.
Zupę jak ktoś lubi można zmiksować na krem. Rozlewamy do misek i posypujemy posiekaną natką pietruszki.