Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa cebulowa z grzanką"
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 463
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 99
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 176
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 136
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 463
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 99
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 176
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 136
Składniki
Szalotki obierz, pokrój w plasterki. W garnku rozgrzej masło, zeszklij na nim cebulki. Oprósz je solą, pieprzem i tymiankiem. Zalej bulionem oraz winem. Poczekaj, aż całość zawrze, po czym zmniejsz płomień i gotuj 15 minut. W tym czasie orzechy posiekaj. Ser zetrzyj. Kromki bułki ułóż na blasze posmarowanej tłuszczem.
Wstaw na 5 minut do mocno rozgrzanego piekarnika ustawionego na funkcję grillowanie. Wysuń blachę. Kromki bagietki posyp serem i orzechami. Zapiekaj jeszcze przez minutę.
Zupę cebulową jeszcze raz przypraw do smaku. Rozlej do kokilek. Włóż po grzance serowej. Resztę grzanek podawaj osobno.Źródło: Naj