Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa cebulowa z grzankami z bryndzą"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 661
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 661
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 97
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 31
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2698
Składniki
Cebule obierz i pokrój w ćwiartki. Gałązki tymianku opłucz pod zimną wodą i osusz na papierowym ręczniku. W garnku rozgrzej oliwę i wrzuć cebulę. Lekko oprósz ją solą i dodaj listki tymianku. Całość smaż na małym ogniu do czasu, aż cebula zmięknie.
Do garnka z cebulą wlej bulion warzywny. Zawartość doprowadź do wrzenia, a następnie gotuj na małym ogniu przez 20 minut. Zupę zmiksuj i połącz ją z masłem. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Danie podawaj z dodatkiem kilku grzanek.
Bagietkę pokrój wzdłuż. Każdą kromkę posmaruj odrobiną bryndzy. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i ułóż pokrojoną bagietkę. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 180 °C, do momentu roztopienia i zrumienienia się sera.Źródło: Na żywo