Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa cebulowa z grzankami z bryndzą"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1353
Witam serdecznie Kochani :-) Dzisiaj podrzucam przepis na wspaniałe kotlety m...
Odsłon: 12384
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15532
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1353
Witam serdecznie Kochani :-) Dzisiaj podrzucam przepis na wspaniałe kotlety m...
Odsłon: 12384
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15532
Składniki
Cebule obierz i pokrój w ćwiartki. Gałązki tymianku opłucz pod zimną wodą i osusz na papierowym ręczniku. W garnku rozgrzej oliwę i wrzuć cebulę. Lekko oprósz ją solą i dodaj listki tymianku. Całość smaż na małym ogniu do czasu, aż cebula zmięknie.
Do garnka z cebulą wlej bulion warzywny. Zawartość doprowadź do wrzenia, a następnie gotuj na małym ogniu przez 20 minut. Zupę zmiksuj i połącz ją z masłem. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Danie podawaj z dodatkiem kilku grzanek.
Bagietkę pokrój wzdłuż. Każdą kromkę posmaruj odrobiną bryndzy. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i ułóż pokrojoną bagietkę. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz w temperaturze 180 °C, do momentu roztopienia i zrumienienia się sera.Źródło: Na żywo