Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna świąteczna zupa.
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 303
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 710
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 724
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 31
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 303
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 710
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 724
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 31
Składniki
Jeśli mamy gotowy wywar mięsny przygotowanie zupy chrzanowej trwa moment. Trzeba rozmieszać śmietanę z chrzanem i dodać do ledwo co wyłączonego wywaru, jeszcze można doprawić majerankiem, solą. W tym roku wybrałam kluseczki zamiast ziemniaków, można je przygotować wcześniej i gotują się trzy minuty od wypłynięcia. Przy małej ilości ziemniaków nie używa się jaja, bo będą gumowate. Wystarczy wyrobić ziemniaki z mąką ziemniaczaną i uformować kluseczki. Oczywiście ziemniaki muszą być posolone jak i woda do ich gotowania.
Smacznego :)