Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna świąteczna zupa.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8485
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 546
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8485
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 546
Składniki
Jeśli mamy gotowy wywar mięsny przygotowanie zupy chrzanowej trwa moment. Trzeba rozmieszać śmietanę z chrzanem i dodać do ledwo co wyłączonego wywaru, jeszcze można doprawić majerankiem, solą. W tym roku wybrałam kluseczki zamiast ziemniaków, można je przygotować wcześniej i gotują się trzy minuty od wypłynięcia. Przy małej ilości ziemniaków nie używa się jaja, bo będą gumowate. Wystarczy wyrobić ziemniaki z mąką ziemniaczaną i uformować kluseczki. Oczywiście ziemniaki muszą być posolone jak i woda do ich gotowania.
Smacznego :)