Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna świąteczna zupa.
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2889
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 79
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 1392
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 12538
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 2889
Makaron penne podany z sosem wieprzowym z łopatki.
Odsłon: 79
Przepis na proste i szybkie w przygotowaniu kluseczki z twarogu, mąki i jajek...
Odsłon: 1392
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 12538
Składniki
Jeśli mamy gotowy wywar mięsny przygotowanie zupy chrzanowej trwa moment. Trzeba rozmieszać śmietanę z chrzanem i dodać do ledwo co wyłączonego wywaru, jeszcze można doprawić majerankiem, solą. W tym roku wybrałam kluseczki zamiast ziemniaków, można je przygotować wcześniej i gotują się trzy minuty od wypłynięcia. Przy małej ilości ziemniaków nie używa się jaja, bo będą gumowate. Wystarczy wyrobić ziemniaki z mąką ziemniaczaną i uformować kluseczki. Oczywiście ziemniaki muszą być posolone jak i woda do ich gotowania.
Smacznego :)