Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszna sycącą i rozgrzewającą zupę przypominającą w smaku popularne danie leczo.
Najprostsze w przygotowaniu kotlety z indyka posypane solą i pieprzem i obtoc...
Odsłon: 204
Przepyszny sos kaparowy. który przez dodatek jajek na twardo wspaniale wpasuj...
Odsłon: 124
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1251
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4220
Najprostsze w przygotowaniu kotlety z indyka posypane solą i pieprzem i obtoc...
Odsłon: 204
Przepyszny sos kaparowy. który przez dodatek jajek na twardo wspaniale wpasuj...
Odsłon: 124
Polecam. Pasuje na Święta Wielkanocne.
Odsłon: 1251
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4220
Składniki
W dużym garnku rozgrzać olej i zeszklić na nim pokrojoną w kostkę cebulę. Do zeszklonej cebuli dodać pokrojona w kostkę paprykę, liście laurowe, ziele angielskie i całość razem podsmażyć. Kiedy papryka lekko zmięknie do garnka dodać pokrojoną w kostkę lub plastry kiełbasę i podsmażyć ją wraz z warzywami.
Do podsmażonej kiełbasy i warzyw dodać koncentrat pomidorowy, pokrojone w kostkę ziemniaki i całość zalać bulionem. Doprawić solą i zagotować. Zupę gotować do momentu aż ziemniaki będą miękkie. Pod koniec gotowania zupę doprawić majerankiem i pieprzem. Gotować następne 10 minut. Na sam koniec zupę posypać posiekaną pietruszką. Do rozlanej na talerze zupy można dodać łyżkę śmietany. SMACZNEGO!