Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszna sycącą i rozgrzewającą zupę przypominającą w smaku popularne danie leczo.
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 144
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 375
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 144
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 375
Składniki
W dużym garnku rozgrzać olej i zeszklić na nim pokrojoną w kostkę cebulę. Do zeszklonej cebuli dodać pokrojona w kostkę paprykę, liście laurowe, ziele angielskie i całość razem podsmażyć. Kiedy papryka lekko zmięknie do garnka dodać pokrojoną w kostkę lub plastry kiełbasę i podsmażyć ją wraz z warzywami.
Do podsmażonej kiełbasy i warzyw dodać koncentrat pomidorowy, pokrojone w kostkę ziemniaki i całość zalać bulionem. Doprawić solą i zagotować. Zupę gotować do momentu aż ziemniaki będą miękkie. Pod koniec gotowania zupę doprawić majerankiem i pieprzem. Gotować następne 10 minut. Na sam koniec zupę posypać posiekaną pietruszką. Do rozlanej na talerze zupy można dodać łyżkę śmietany. SMACZNEGO!