Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna i zdrowa zupa na obiad.
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 542
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75352
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1602
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 542
Zupa ogonowa to jedno z klasycznych to dań kuchni polskiej, które z powodzeni...
Odsłon: 75352
Zdrowa, smaczna sałatka śniadaniowa.
Odsłon: 1602
Składniki
Sposób przygotowania 1.Dynie obieramy, kroimy w grubą kostkę, następnie zalewamy ją jedną szklanką osolonej wody. Gotujemy pod przykryciem ok. 15 minut. 2.W międzyczasie obieramy 1 kg surowych ziemniaków i ścieramy na tarce (tak jak na placki ziemniaczane). Następnie wyciskamy wodę z ziemniaków przez lnianą ściereczkę, dodajemy jedno jajo, mąkę i dokładnie mieszamy. 3.Z przygotowanego ciasta formujemy małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego. 4. Dyniankę ponownie zagotowujemy i wrzucamy małe pyzy. Gotujemy 15 minut, zalewamy mlekiem i doprawiamy. Rada: Dodatkowo- dla bardziej wyrazistego smaku do zupy można dodać omastę z cebulką.