Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna i zdrowa zupa na obiad.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5758
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8938
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8061
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5548
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5758
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8938
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8061
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5548
Składniki
Sposób przygotowania 1.Dynie obieramy, kroimy w grubą kostkę, następnie zalewamy ją jedną szklanką osolonej wody. Gotujemy pod przykryciem ok. 15 minut. 2.W międzyczasie obieramy 1 kg surowych ziemniaków i ścieramy na tarce (tak jak na placki ziemniaczane). Następnie wyciskamy wodę z ziemniaków przez lnianą ściereczkę, dodajemy jedno jajo, mąkę i dokładnie mieszamy. 3.Z przygotowanego ciasta formujemy małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego. 4. Dyniankę ponownie zagotowujemy i wrzucamy małe pyzy. Gotujemy 15 minut, zalewamy mlekiem i doprawiamy. Rada: Dodatkowo- dla bardziej wyrazistego smaku do zupy można dodać omastę z cebulką.