Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna i zdrowa zupa na obiad.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1283
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 765
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1403
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1283
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 765
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1403
Składniki
Sposób przygotowania 1.Dynie obieramy, kroimy w grubą kostkę, następnie zalewamy ją jedną szklanką osolonej wody. Gotujemy pod przykryciem ok. 15 minut. 2.W międzyczasie obieramy 1 kg surowych ziemniaków i ścieramy na tarce (tak jak na placki ziemniaczane). Następnie wyciskamy wodę z ziemniaków przez lnianą ściereczkę, dodajemy jedno jajo, mąkę i dokładnie mieszamy. 3.Z przygotowanego ciasta formujemy małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego. 4. Dyniankę ponownie zagotowujemy i wrzucamy małe pyzy. Gotujemy 15 minut, zalewamy mlekiem i doprawiamy. Rada: Dodatkowo- dla bardziej wyrazistego smaku do zupy można dodać omastę z cebulką.