Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatna i zdrowa zupa na obiad.
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1474
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5998
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8888
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18837
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1474
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5998
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8888
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18837
Składniki
Sposób przygotowania 1.Dynie obieramy, kroimy w grubą kostkę, następnie zalewamy ją jedną szklanką osolonej wody. Gotujemy pod przykryciem ok. 15 minut. 2.W międzyczasie obieramy 1 kg surowych ziemniaków i ścieramy na tarce (tak jak na placki ziemniaczane). Następnie wyciskamy wodę z ziemniaków przez lnianą ściereczkę, dodajemy jedno jajo, mąkę i dokładnie mieszamy. 3.Z przygotowanego ciasta formujemy małe kuleczki wielkości orzecha włoskiego. 4. Dyniankę ponownie zagotowujemy i wrzucamy małe pyzy. Gotujemy 15 minut, zalewamy mlekiem i doprawiamy. Rada: Dodatkowo- dla bardziej wyrazistego smaku do zupy można dodać omastę z cebulką.