Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa dyniowa z pestkami dyni"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5627
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28167
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 71
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5627
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28167
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 71
Składniki
Dynię wydrąż, usuń pestki i części miękkie (jeśli chcesz wykorzystać łupinę jako naczynie na zupę, należy pozostawić brzegi o grubości około 1 cm). Miąższ pokrój w kostkę. W garnku zagotuj 1,5 litra wody, dodaj 2 kostki rosołowe i gotuj przez 20 minut. Całość zmiksuj. Cebulę pokrój w kostkę, czosnek przeciśnij przez praskę. Paprykę umyj, przekrój i oczyść z gniazda nasiennego. Pokrój ją w kostkę, a boczek w paski. wrzuć na rozgrzany tłuszcz i chwilę przesmaż. Następnie połącz ze zmiksowaną zupą. Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz majerankiem. Gotuj przez około 10 minut. Do zupy dodaj 2 łyżki koncentratu pomidorowego, ostrą paprykę chili albo śmietanę. Wymieszaj. Zupę podawaj z pieczywem i pestkami dyni uprażonymi na patelni.Źródło: Na żywo