Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa dyniowa z pestkami dyni"
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 44
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 141
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 149
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 381
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 44
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 141
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 149
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 381
Składniki
Dynię wydrąż, usuń pestki i części miękkie (jeśli chcesz wykorzystać łupinę jako naczynie na zupę, należy pozostawić brzegi o grubości około 1 cm). Miąższ pokrój w kostkę. W garnku zagotuj 1,5 litra wody, dodaj 2 kostki rosołowe i gotuj przez 20 minut. Całość zmiksuj. Cebulę pokrój w kostkę, czosnek przeciśnij przez praskę. Paprykę umyj, przekrój i oczyść z gniazda nasiennego. Pokrój ją w kostkę, a boczek w paski. wrzuć na rozgrzany tłuszcz i chwilę przesmaż. Następnie połącz ze zmiksowaną zupą. Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz majerankiem. Gotuj przez około 10 minut. Do zupy dodaj 2 łyżki koncentratu pomidorowego, ostrą paprykę chili albo śmietanę. Wymieszaj. Zupę podawaj z pieczywem i pestkami dyni uprażonymi na patelni.Źródło: Na żywo