Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo sycąca zupa w sam raz na chłodniejsze dni.
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3189
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 616
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2311
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3189
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 616
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2311
Składniki
Fasolę zalewam wodą dzień wcześniej. Do garnka wkładam kości , doprowadzam do zagotowania i zlewam. Jeszcze raz zalewam kości wodą z fasoi. Dodaję kostki rosołowe , fasolę , jedną marchewkę pokrojoną w kostkę. Czosnek drobno siekam i wkładam do zupy razem z liściem laurowym i majerankiem. W razie potrzeby dolewam wody i wszystko gotuję na małym ogniu.
Marchewkę i pietruszkę trę na tarce. Ziemniaki obieram i kroję w kostkę. Kiedy fasola jest już prawie ugotowana wyjmuję kości. Wkładam ziemniaki oraz marchewkę z pietruszką . Gotuję do miękkości , na sam koniec dodaję śmietanę.