Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo sycąca zupa w sam raz na chłodniejsze dni.
Smaki Grecji!
Odsłon: 156
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 135
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 466
Smaki Grecji!
Odsłon: 156
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 135
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 466
Składniki
Fasolę zalewam wodą dzień wcześniej. Do garnka wkładam kości , doprowadzam do zagotowania i zlewam. Jeszcze raz zalewam kości wodą z fasoi. Dodaję kostki rosołowe , fasolę , jedną marchewkę pokrojoną w kostkę. Czosnek drobno siekam i wkładam do zupy razem z liściem laurowym i majerankiem. W razie potrzeby dolewam wody i wszystko gotuję na małym ogniu.
Marchewkę i pietruszkę trę na tarce. Ziemniaki obieram i kroję w kostkę. Kiedy fasola jest już prawie ugotowana wyjmuję kości. Wkładam ziemniaki oraz marchewkę z pietruszką . Gotuję do miękkości , na sam koniec dodaję śmietanę.