Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo sycąca zupa w sam raz na chłodniejsze dni.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2695
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 656
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 93
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2695
Składniki
Fasolę zalewam wodą dzień wcześniej. Do garnka wkładam kości , doprowadzam do zagotowania i zlewam. Jeszcze raz zalewam kości wodą z fasoi. Dodaję kostki rosołowe , fasolę , jedną marchewkę pokrojoną w kostkę. Czosnek drobno siekam i wkładam do zupy razem z liściem laurowym i majerankiem. W razie potrzeby dolewam wody i wszystko gotuję na małym ogniu.
Marchewkę i pietruszkę trę na tarce. Ziemniaki obieram i kroję w kostkę. Kiedy fasola jest już prawie ugotowana wyjmuję kości. Wkładam ziemniaki oraz marchewkę z pietruszką . Gotuję do miękkości , na sam koniec dodaję śmietanę.