Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa góralska"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 76
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 129
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 76
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 129
Składniki
Pietruszkę, por i seler oczyść, pokrój. Cebulę drobno pokrój. Mięso pokrój na kawałki, posyp przyprawą do mięsa, podsmaż na patelni na oleju. Przełóż do garnka, zalej 2 litrami gorącej wody, dodaj liście laurowe, ziele angielskie, pietruszkę, por, seler i cebulę, ugotuj.
Ziemniaki obierz, pokrój w małą kostkę. Marchewkę oczyść, zetrzyj na tarce. Paprykę pokrój w kosteczkę.
Gdy mięso będzie prawie miękkie, dodaj ziemniaki i marchewkę. Po 5 minutach dodaj paprykę, gotuj do miękkości. Dodaj przecier pomidorowy, posiekane ogórki i czosnek, przypraw. Gotuj 5 minut.
<strong>Czas przygotowania: 60 min, ilość porcji: 8 cena za porcję: 1,70 zł</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie