Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taką zupę przygotowuje moja teściowa, zajadamy ją ze smakiem. To pożywna, aromatyczna zupa. Jest idealna kiedy na dworze robi się chłodno, bo wtedy warto pomyśleć o przygotowaniu rozgrzewającej zupy.
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4843
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4777
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44712
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 360
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4843
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4777
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44712
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 360
Składniki
Dzień wcześniej groch wsypać do garnka, zalać zimną wodą i odstawić na noc do namoczenia. Do gotującego się bulionu dodać groch – bulionu powinno być objętościowo trzy razy więcej niż grochu. Zmniejszyć ogień i gotować pod przykryciem przez 1 godzinę. Gdy groch będzie miękki, do zupy dodać pokrojone w kostkę warzywa, kilka listków laurowych oraz ziarenek ziela angielskiego. Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na odrobinie oleju, dodać do zupy. Posiekaną cebulę również podsmażyć na odrobinie oleju i dodać do zupy. Zupę doprawić całymi ząbkami czosnku, majerankiem, solą i pieprzem. Całość chwilę pogotować, aby warzywa zmiękły. Kiełbasę pokroić na większe kawałki i dodać do zupy, chwilę pogotować. Ja taką grochówkę podaję z chlebem, ale można podać ją z ugotowanymi osobno ziemniakami.