Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa grzybowa z łazankami"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 81
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 141
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 81
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 141
Składniki
Grzyby wypłucz i zalej wodą. Odstaw na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Następnie ugotuj je do miękkości. Gdy wystygną, wyjmij je z wywaru i pokrój w paski. Wywar zachowaj. Marchewki, pietruszki, por oraz seler obierz i umyj. Do garnka wlej około 2 litry wody, włóż warzywa, listek laurowy, ziarenka pieprzu oraz ziela angielskiego i ugotuj wywar. Gdy warzywa będą już miękkie, wyjmij je z wywaru.
Na maśle zeszklij drobno posiekaną cebulę. Przełóż ją do garnka z wywarem warzywnym, wlej wodę, w której gotowały się grzyby i włóż grzyby. Całość zagotuj i dopraw do smaku solą oraz pieprzem; zabiel śmietaną wymieszaną z mąką.
Makaron ugotuj zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Jeszcze ciepły włóż na talerze i zalej zupą. Posyp posiekaną natką.
(bez czasu oczekiwania): 60 minut. Porcja: 250 kalorii.Źródło: Świat i Ludzie