Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1429
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7363
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2856
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1429
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7363
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2856
Składniki
Pieczarki obrać, umyć i osuszyć. Pokroić.
W garnku zeszklić na maśle drobno posiekaną cebulę, następnie dodać pokrojone pieczarki i smażyć co chwilę mieszając, aż woda wyparuje.
Zalać bulionem i zagotować. Gotować przez około 10-15 minut na małym ogniu.
Dodać ubitą (spienioną) śmietankę, doprawić solą i pieprzem. Gotować jeszcze przez około 3 minuty na wolnym ogniu. Na koniec dodać posiekaną pietruszkę.
Podawać z makaronem kokardki. SMACZNEGO!