Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa grzybowa zabielana śmietaną"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10704
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4806
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9148
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10704
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4806
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9148
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1352
Składniki
Grzyby oczyść, szybko opłucz, potnij na kawałeczki. Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na maśle. Marchewkę, pietruszkę i seler obierz, drobno zetrzyj. Dodaj do cebuli. Smaż razem jeszcze chwilę. Dołóż grzyby oraz przyprawy. Zalej bulionem. Gotuj około 30 minut.
Śmietanę dokładnie wymieszaj z mąką. Wlej do zupy pod koniec gotowania. Ponownie przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Gotową zupę rozlej do talerzy. Posyp posiekaną natką. Podawaj z kawałkiem chrupiącej bagietki.Źródło: Tina