Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa grzybowa zabielana śmietaną"
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 88
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 197
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7987
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 88
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 197
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7987
Składniki
Grzyby oczyść, szybko opłucz, potnij na kawałeczki. Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na maśle. Marchewkę, pietruszkę i seler obierz, drobno zetrzyj. Dodaj do cebuli. Smaż razem jeszcze chwilę. Dołóż grzyby oraz przyprawy. Zalej bulionem. Gotuj około 30 minut.
Śmietanę dokładnie wymieszaj z mąką. Wlej do zupy pod koniec gotowania. Ponownie przypraw do smaku solą oraz pieprzem. Gotową zupę rozlej do talerzy. Posyp posiekaną natką. Podawaj z kawałkiem chrupiącej bagietki.Źródło: Tina