Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 115
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 66
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 115
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 66
Składniki
Mięso pokrój w kostkę. Marchewkę, pietruszkę i czosnek potnij w plasterki, a seler, cebulę i paprykę w słupki. Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę, zalej wodą i odstaw.
Mięso oprósz mąką i zrumień w garnku na oliwie. Dołóż warzywa (oprócz ziemniaków i czosnku). Smaż chwilę, dopraw słodką papryką i zalej 1 i 1/2 l wody.
Dołóż ziarna pieprzu, listki laurowe i czosnek. Gotuj pod przykryciem ok. 40 min.
Ziemniaki odlej i wrzuć do garnka. Gotuj, aż zmiękną. Posól do smaku. Zapraw śmietaną zmieszaną z koncentratem pomidorowym i kilkoma łyżkami zupy. Zagotuj i od razu podawaj.
na 6 porcji, : 60 min , Porcja: 200 kcal , Cena porcji: ok. 3 złŹródło: Naj