Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na szybkie w przygotowaniu danie obiadowe.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10316
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5945
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5298
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12756
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4520
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10316
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5945
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5298
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12756
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4520
Składniki
Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i kroimy w ćwiartki.
Boczek kroimy w kostkę a kiełbasę w półplasterki. Boczek wytapiamy. Wkładamy kiełbasę, podsmażamy. Wlewamy bulion, wkładamy liście i ziele angielskie. Ziemniaki obieramy i kroimy w drobną kostkę. Dodajemy do zupy. Gotujemy 20 minut.
Dodajemy chrzan i jajka. Gotujemy jeszcze 10 minut. Doprawiamy majerankiem, solą i pieprzem. Na talerzu posypujemy koperkiem.