Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na szybkie w przygotowaniu danie obiadowe.
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 347
Polecam.
Odsłon: 66
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 88
Polędwica po królewsku to iście szlachetna propozycja. Wykorzystuje się w nie...
Odsłon: 347
Polecam.
Odsłon: 66
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 88
Składniki
Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i kroimy w ćwiartki.
Boczek kroimy w kostkę a kiełbasę w półplasterki. Boczek wytapiamy. Wkładamy kiełbasę, podsmażamy. Wlewamy bulion, wkładamy liście i ziele angielskie. Ziemniaki obieramy i kroimy w drobną kostkę. Dodajemy do zupy. Gotujemy 20 minut.
Dodajemy chrzan i jajka. Gotujemy jeszcze 10 minut. Doprawiamy majerankiem, solą i pieprzem. Na talerzu posypujemy koperkiem.