Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa jarzynowa jarska"
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2168
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 138
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 233
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2168
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 138
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 233
Składniki
Wszystkie warzywa obieramy i myjemy. Marchewkę, kalarepkę, seler i pietruszkę kroimy w kostkę, solimy i posypujemy cukrem.
Obraną cebulę i por kroimy w paseczki. Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy wszystkie jarzyny i podsmażamy na małym ogniu 6-8 minut, aż zmiękną i lekko się zrumienią.
Warzywa przekładamy do wysokiego garnka, zalewamy bulionem, dodajemy różyczki kalafiora i groszek zielony, solimy i gotujemy pod przykryciem około 20 minut.
Na koniec doprawiamy pieprzem i, jeśli trzeba, solą, rozlewamy na talerze. Posypujemy zieleniną porwaną na kawałki i podajemy.
<strong>Czas przygotowania 40 minut. Cena jednej porcji około 1,70 zł.</strong>Źródło: Rewia