Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa jarzynowa jarska"
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2250
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1355
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 510
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3517
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1164
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2250
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1355
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 510
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3517
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1164
Składniki
Wszystkie warzywa obieramy i myjemy. Marchewkę, kalarepkę, seler i pietruszkę kroimy w kostkę, solimy i posypujemy cukrem.
Obraną cebulę i por kroimy w paseczki. Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy wszystkie jarzyny i podsmażamy na małym ogniu 6-8 minut, aż zmiękną i lekko się zrumienią.
Warzywa przekładamy do wysokiego garnka, zalewamy bulionem, dodajemy różyczki kalafiora i groszek zielony, solimy i gotujemy pod przykryciem około 20 minut.
Na koniec doprawiamy pieprzem i, jeśli trzeba, solą, rozlewamy na talerze. Posypujemy zieleniną porwaną na kawałki i podajemy.
<strong>Czas przygotowania 40 minut. Cena jednej porcji około 1,70 zł.</strong>Źródło: Rewia