Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa jarzynowa jarska"
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 361
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 91
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 19
Polecam.
Odsłon: 411
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 361
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 91
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 19
Polecam.
Odsłon: 411
Składniki
Wszystkie warzywa obieramy i myjemy. Marchewkę, kalarepkę, seler i pietruszkę kroimy w kostkę, solimy i posypujemy cukrem.
Obraną cebulę i por kroimy w paseczki. Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy wszystkie jarzyny i podsmażamy na małym ogniu 6-8 minut, aż zmiękną i lekko się zrumienią.
Warzywa przekładamy do wysokiego garnka, zalewamy bulionem, dodajemy różyczki kalafiora i groszek zielony, solimy i gotujemy pod przykryciem około 20 minut.
Na koniec doprawiamy pieprzem i, jeśli trzeba, solą, rozlewamy na talerze. Posypujemy zieleniną porwaną na kawałki i podajemy.
<strong>Czas przygotowania 40 minut. Cena jednej porcji około 1,70 zł.</strong>Źródło: Rewia