Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa jarzynowa (papryka, szparagi, cukinia)

Zupa jarzynowa (papryka, szparagi, cukinia)

Autor:

Przepisów i artykułów: 261 Ocena: 1837

Dodano:

Odsłon: 128

Smaczna zupa jarzynowa z duża ilością warzyw. Lekka, zdrowa i bardzo sycąca. Polecam wypróbowanie przepisu.

Składniki

  • 2 czerwone papryki,
  • 1 srednia cukinia,
  • 5 łodyg szparagów,
  • 4 ziemniaki,
  • 1 duża marchew,
  • 1 pietruszka,
  • 1/4 selera,
  • 1 por,
  • sól i pieprz do smaku,
  • 3 łyżki masła,
  • 1 łyżeczka kurkumy,
  • 1 łyżka suszonej bazylii,
  • pęczek natki pietruszki.
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Zupa jarzynowa (papryka, szparagi, cukinia)

Przygotowanie

  1. Wszystkie warzywa myjemy i obieramy.
    Ziemniaki, marchew, seler, szparagi, por kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle.
    Do garnka wlewamy wodę, wrzucamy liście laurowe i ziele angielskie.

  2. Jak zacznie woda się gotować, dodajemy podsmażone warzywa, gotujemy na najmniejszym ogniu około 20-25 minut.
    Pozostałe warzywa kroimy w paski.
    Dorzucamy do garnka. Gotujemy, aż warzywa będą miękkie.
    Na koniec przyprawiamy do smaku.

    Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń