Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa jarzynowa z kapustą"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13888
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1598
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15542
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6331
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13888
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1598
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15542
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6331
Składniki
Warzywa obrać, umyć, osuszyć. Z kapusty zdjąć wierzchnie liście. Marchewkę pociąć w kostkę, por w plasterki, ziemniaki i seler w nieduże kawałki, kapustę poszatkować. Papryki bardzo dokładnie oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w kostkę.
Rozgrzać olej. Wrzucić cebulę i paprykę, kilka minut smażyć, często mieszając. Dodać pozostałe warzywa. Całość jeszcze chwilkę smażyć. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić. Jeśli mamy pomidory w puszce – rozdrobnić.
Warzywa zalać wodą (ok. 1,5-2 litra) lub wywarem przygotowanym z kostki, dodać przyprawy i gotować ok. 10 minut, wrzucić pomidory i gotować, aż będą miękkie. Wyjąć liście laurowe, dodać masło i raz jeszcze doprawić do smaku.
ok. 45 minutŹródło: Twoje Imperium