Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa jarzynowa z kapustą"
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 709
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 556
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 343
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3523
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 709
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 556
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 343
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3523
Składniki
Warzywa obrać, umyć, osuszyć. Z kapusty zdjąć wierzchnie liście. Marchewkę pociąć w kostkę, por w plasterki, ziemniaki i seler w nieduże kawałki, kapustę poszatkować. Papryki bardzo dokładnie oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w kostkę.
Rozgrzać olej. Wrzucić cebulę i paprykę, kilka minut smażyć, często mieszając. Dodać pozostałe warzywa. Całość jeszcze chwilkę smażyć. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić. Jeśli mamy pomidory w puszce – rozdrobnić.
Warzywa zalać wodą (ok. 1,5-2 litra) lub wywarem przygotowanym z kostki, dodać przyprawy i gotować ok. 10 minut, wrzucić pomidory i gotować, aż będą miękkie. Wyjąć liście laurowe, dodać masło i raz jeszcze doprawić do smaku.
ok. 45 minutŹródło: Twoje Imperium