Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa jarzynowa z kapustą"
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 105
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 765
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 852
Polecam.
Odsłon: 597
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 105
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 765
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 852
Polecam.
Odsłon: 597
Składniki
Warzywa obrać, umyć, osuszyć. Z kapusty zdjąć wierzchnie liście. Marchewkę pociąć w kostkę, por w plasterki, ziemniaki i seler w nieduże kawałki, kapustę poszatkować. Papryki bardzo dokładnie oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w kostkę.
Rozgrzać olej. Wrzucić cebulę i paprykę, kilka minut smażyć, często mieszając. Dodać pozostałe warzywa. Całość jeszcze chwilkę smażyć. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić. Jeśli mamy pomidory w puszce – rozdrobnić.
Warzywa zalać wodą (ok. 1,5-2 litra) lub wywarem przygotowanym z kostki, dodać przyprawy i gotować ok. 10 minut, wrzucić pomidory i gotować, aż będą miękkie. Wyjąć liście laurowe, dodać masło i raz jeszcze doprawić do smaku.
ok. 45 minutŹródło: Twoje Imperium